Како неко може постати члан?

Члан може бити свако ко се професионално или аматерски бави ботаником и који прихвата циљеве, права, обавезе и одговорности утврђене Статутом Друштва. Све особе које имају мање од 14 година могу приступити Друштву искључиво уз захтев који подноси њихов законски заступник. Чланство може бити редовно или почасно.

Чланарина се плаћа на годишњем нивоу, за ђаке, студенте, пензионере и незапослена лица износи 500,00 динара, а за запослена лица 1000,00 динара.

Да бисте постали члан, треба да поднесете писмени захтев Управном одбору путем мејла или лично у просторијама Друштва. Приликом уплате чланарине добићете чланску карту и право да учествујете у активностима или да их сами организујете и тако допринесете успешнијем раду нашег Друштва.


У којој мери вам се свиђа садржај арбореалне флоре Новог Сада?
pollcode.com free polls

Медвеђа леска
(Corylus colurna L.)

Једнодома, листопадна, дрвенаста биљка. У односу на остале врсте лески издваја се као највећа, висином до 25 метара и обимом стабла до 1,5 метар. Код младих биљака круна је уска и коничног облика али старењем се шири. Плодови су јестиви али ситни и веома тврди. Врста природно расте на подручју југоисточне Европе и југозападне Азије. Позната је као декоративна биљка и представља терцијарни реликт. У оквиру природног ареала расте у кањонима и клисурама, на надморским висинама до 1700 метара. Максималан животни век је до 200 година.

Дистрибуција

Mapa distribucije