Како неко може постати члан?

Члан може бити свако ко се професионално или аматерски бави ботаником и који прихвата циљеве, права, обавезе и одговорности утврђене Статутом Друштва. Све особе које имају мање од 14 година могу приступити Друштву искључиво уз захтев који подноси њихов законски заступник. Чланство може бити редовно или почасно.

Чланарина се плаћа на годишњем нивоу, за ђаке, студенте, пензионере и незапослена лица износи 500,00 динара, а за запослена лица 1000,00 динара.

Да бисте постали члан, треба да поднесете писмени захтев Управном одбору путем мејла или лично у просторијама Друштва. Приликом уплате чланарине добићете чланску карту и право да учествујете у активностима или да их сами организујете и тако допринесете успешнијем раду нашег Друштва.


У којој мери вам се свиђа садржај арбореалне флоре Новог Сада?
pollcode.com free polls

Шљива
(Prunus domestica L.)

Дрво високо до 12 метара, пречника 30 центиметара са крошњом пирамидалног, јајастог или лоптастог облика. Расте до 2500 метара надморске висине и досеже максималну старост и до 50 година. Гајена је у целој Европи, изузев североистока и крајњег севера, у северној и јужној Африци, северозападној Индији, источној Азији и Северној Америци. Људи је користе у исхрани преко 6000 година, а селекцијом је развијено преко 2500 сорти ове биљке.

Дистрибуција

Mapa distribucije