Како неко може постати члан?

Члан може бити свако ко се професионално или аматерски бави ботаником и који прихвата циљеве, права, обавезе и одговорности утврђене Статутом Друштва. Све особе које имају мање од 14 година могу приступити Друштву искључиво уз захтев који подноси њихов законски заступник. Чланство може бити редовно или почасно.

Чланарина се плаћа на годишњем нивоу, за ђаке, студенте, пензионере и незапослена лица износи 500,00 динара, а за запослена лица 1000,00 динара.

Да бисте постали члан, треба да поднесете писмени захтев Управном одбору путем мејла или лично у просторијама Друштва. Приликом уплате чланарине добићете чланску карту и право да учествујете у активностима или да их сами организујете и тако допринесете успешнијем раду нашег Друштва.


У којој мери вам се свиђа садржај арбореалне флоре Новог Сада?
pollcode.com free polls

Ловорвишња
(Prunus laurocerasus L.)

Зимзелено дрво, висине и до 10 метара, мада може да расте као и грм. Природно је распрострањена у регионима око Црног мора у југозападној Азији и југоисточној Европи. Плодови и листови ловорвишње садрже цијанид, због чега су отровни. Ова врста расте и до 1400 метара надморске висине. На планини Острозуб у источној Србији природно расте P. laurocerasus var. serbica - зелениче.

Дистрибуција

Mapa distribucije