Како неко може постати члан?

Члан може бити свако ко се професионално или аматерски бави ботаником и који прихвата циљеве, права, обавезе и одговорности утврђене Статутом Друштва. Све особе које имају мање од 14 година могу приступити Друштву искључиво уз захтев који подноси њихов законски заступник. Чланство може бити редовно или почасно.

Чланарина се плаћа на годишњем нивоу, за ђаке, студенте, пензионере и незапослена лица износи 500,00 динара, а за запослена лица 1000,00 динара.

Да бисте постали члан, треба да поднесете писмени захтев Управном одбору путем мејла или лично у просторијама Друштва. Приликом уплате чланарине добићете чланску карту и право да учествујете у активностима или да их сами организујете и тако допринесете успешнијем раду нашег Друштва.


У којој мери вам се свиђа садржај арбореалне флоре Новог Сада?
pollcode.com free polls

Обична америчка дуглазија
(Pseudotsuga menziessi (Mirbel) Franco)

Достиже висину и до 100 метара, са обимом стабла и до 4 метра. Има уску и коничну крошњу. Четине дуглазије када се згњече одају сладак цитрусни мирис. Распрострањена ју уз северозападну обалу Пацифичког океана. Поједине јединке у природни достижу значајну дуговечности и до 1000 година. Сади се појединачно и плантажно у Северној Америци, Европи, Аустралији и Новом Зеланду.

Дистрибуција

Mapa distribucije