Како неко може постати члан?

Члан може бити свако ко се професионално или аматерски бави ботаником и који прихвата циљеве, права, обавезе и одговорности утврђене Статутом Друштва. Све особе које имају мање од 14 година могу приступити Друштву искључиво уз захтев који подноси њихов законски заступник. Чланство може бити редовно или почасно.

Чланарина се плаћа на годишњем нивоу, за ђаке, студенте, пензионере и незапослена лица износи 500,00 динара, а за запослена лица 1000,00 динара.

Да бисте постали члан, треба да поднесете писмени захтев Управном одбору путем мејла или лично у просторијама Друштва. Приликом уплате чланарине добићете чланску карту и право да учествујете у активностима или да их сами организујете и тако допринесете успешнијем раду нашег Друштва.


У којој мери вам се свиђа садржај арбореалне флоре Новог Сада?
pollcode.com free polls

Маклура
(Maclura pomifera (Raf.) C. K. Schneid.)

Дрво високо до 20 метара, са широком, густом крошњом и пречником стабла 50-90 центиметара. Пореклом је из Северне Америке (подручје од Арканзаса до Оклахоме и Тексаса), а данас природно расте у већем делу Сједињених Америчких држава. У Европу је први пут унето још 1818. године, као украсно дрво у парковима и баштама. Природно расте до 1500 метара (2000 метара) надморске висине. Просечно живи око 75 година, мада може да достигне старост и преко 300 година.

Дистрибуција

Mapa distribucije